Радослав Първанов пред специалната експозиция за него в ПТГ "Д-р Никола Василиади". Снимка: Личен архив

ПТГ „Д-р Никола Василиади“ направи кът, посветен на своя възпитаник Радослав Първанов

Радослав Първанов пред специалната експозиция за него в ПТГ "Д-р Никола Василиади". Снимка: Личен архив
Радослав Първанов пред специалната експозиция за него в ПТГ „Д-р Никола Василиади“. Снимка: Личен архив

Професионална техническа гимназия “Д-р Никола Василиади” създаде специален кът с фотография на своя възпитаник Радослав Първанов. Експозицията беше представена на 18 декември, а поводът – 123-годишнината от основаването на училището, съобщи за Габрово Daily младият фотограф.

Поканата към Радослав за училищната експозиция идва от преподавателите Цветанка Генчева и Надежда Найденова.

10-те табла с фотоси показват информация за ученическите и студентските години на Радослав в Габрово, както и за неговата работа като фотограф. Със своята постоянна експозиция на „Аз съм Българка!“ Радослав цели да разкаже по достъпен и различен начин за нашата история и традициите ни.

По време на откриването Радослав Първанов получи почетния знак на Професионална техническа гимназия „Д-р Никола Василиади“  и благодарствен адрес от ръководството. Фотосите, експонирани в училището, са дарени от Радослав Първанов за ПТГ.

„Василиадиевец не се раждаш, а ставаш, след като прекараш четири или пет безкрайно истински години по коридорите на ПЪРВОТО политехническо училище в България! Училище, което започнах да чувствам като дом, дом на душата и техническото ми съзнание.“ – сподели Радослав на събитието.

Categories Култура
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info