Панаир, тиквен фестивал и концерти в Севлиево от 11 до 14 октомври

"Танцова фиеста по тиквено време" в Севлиево, 14 октомври 2017 © Община Севлиево

„Танцова фиеста по тиквено време“ в Севлиево, 14 октомври 2017 © Община Севлиево

Празниците на Севлиево, съпътствани от XIV Празник на тиквата и есенния панаир, ще се проведат от 11 до 14 октомври, съобщават от Община Севлиево.

Панаирът ще бъде открит с концерт на дует „Ритон“ на 11 октомври от 17:30 часа. С това се дава и началото на няколкодневните празненства в града.

Още на следващия ден започва XIV-ия празник на тиквата под мотото „Севлиево – столица на тиквата“. Карвинг на открито, оранжев кът и празничен турнир по стрийтбол са само част от забавленията, на които ще могат да се насладят участниците и гостите на празника.

Ще има много ателиета, тиквени изложби и концерти, за които организаторите засега не издават подробности. Тиквеникът-рекордьор тази година ще бъде приготвен със съдействието на Ути Бъчваров.

Денят на Севлиево ще бъде отбелязан на 14 октомври. Програмата ще започне с литургия за Света Петка, ще се проведе и тържествена сесия на Общинския съвет, на която ще бъдат обявени почетните граждани на Севлиево. Празниците ще завършат с концерт на Националната танцова група на Палестина „Алкаумия“ и Ансамбъл „Развитие“ в 11:00 часа.