Бразилска фиеста, рок и български фолклор – вижте музикалната програма за Празниците на Севлиево 2017

Amazonia Dance Project

Amazonia Dance Project

Бразилска фиеста, рок и български фолклор – това ще предложи музикалната програма на Празниците на Севлиево тази година от 12 до 15 октомври, съобщават организаторите. Вижте и акцентите.

Крисия и Глория на сцената на Панаира в Севлиево

Още в първия ден 12 октомври на сцената на 95-то издание на Севлиевския есенен панаир, посетителите ще могат да се насладят на невероятните изпълненията на Крисия Тодорова, която стана известна с участието си в рубриката „Запознай се с малките“ в Шоуто на Слави по bTV и завоюва второто място на детската Евровизия` 2014 в Малта, заедно с пианистите Хасан и Ибрахим. Младата фолклорна изпълнителка Радостина Паньова ще зарадва почитателите на народната музика, към която добавя и своя модерна визия.

На 13 октомври от 18:00 ч. на сцената на Есенния панаир ще се качи Глория.

На 14 октомври – танцова фиеста, бразилски ритми, рок и пищна заря

В Деня на Севлиево 14 октомври музикалната програма ще стартира от 11:00 ч. с концерт-спектакъл на гост-изпълнителите от Испания: Дансарт дел реал ситио, Коро Росиеро, Лос Гуарачерос и Асуат мунди. Малко по-късно, от 12:00 ч. гостите на празника ще могат да се насладят на изпълненията на балет “Грация” от Казанлък, Танцовата школа “Лияна” при НЧ “Габрово – 2002” и Трио “Звън”.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

На 14 октомври отбелязват Деня на Севлиево и на Света Петка Българска

От 17:00 ч. по улиците на града ще премине пъстра танцова фиеста, водена от водещия на „Господари на ефира“ Ненчо Балабанов. Шествието има три сцени и ще тръгне от парка до Автогарата, ще премине покрай Дандоловите къщи и ще стигне до централната градска част, където ще бъде кулминацията на събитието.

Пищността на празничната фиеста ще допълнят Калин Вельов, Amazonia Dance Project и Весела Морова. Те ще представят световни хитове от DJ компилации, авторски песни и бразилски стандарти в оригинални house аранжименти, а балетът Amazonia Dance Project ще демонстрира изкуството на бразилските модерни и карнавални танци. Проектът е съставен от екзотични танцьори от цял свят, облечени в карнавални костюми, които ще успеят да заразят с енергията си и най-пасивните зрители на тиквената фиеста. След шествието, групата ще се качи на сцената на площад „Свобода“, за да подари на севлиевци и на гостите на празника шоу-спектакъл, който ще покачи градуса на настроението.

Веднага след това, на сцената ще се качат и музикантите от група „Конкурент“, които обещават да взривят публиката с най-известните си парчета. Разпалващи чувства и емоции ще предизвика и „Вакали“ със своето дръм-шоу от инструментални и танцови изпълнения, които интерпретират българските ритми със съвременните изразни средства на музиката и танца. С пищна заря, която ще бъде вплетена сюжетно в спектакъла на групата, ще приключи официалното честване на Деня на град Севлиево – 14 октомври.

ПЪЛНАТА ПРОГРАМА НА ПРАЗНИЦИТЕ НА СЕВЛИЕВО 2017 ВИЖТЕ ТУК

В Столицата на тиквата – тиквено меню на площада

На финалния 15 октомври (неделя) Шеф Андре Токев –  човекът, приготвял специалитети за личности като Бил Клинтън и Ангела Меркел, Дъстин Хофман, Шарън Стоун и още куп холивудски знаменитости – ще готви тиквено меню на площада в Севлиево и ще награди участниците в традиционната кулинарна изложба. ПОДРОБНОСТИ ПРОЧЕТЕТЕ ТУК.

Коментари