Откриване на Смешен филм фест 8 на 18 октомври 2017

Червен килим, ретро автомобил, жури и оркестър Габрово за откриването на Смешен филм фест 8

Откриване на Смешен филм фест 8 на 18 октомври 2017
Откриване на Смешен филм фест 8 на 18 октомври 2017 © Община Габрово

Червен килим, ретро автомобил, жури и оркестър Габрово ознаменуваха откриването на осмото издание на Смешен филм фест на 18 октомври 2017 г. в Габрово. Членовете на журито – актрисата Стефания Колева, писателят Иван Марков и кинокритикът Деян Статулов – минаха снощи по червения килим и дадоха старт на фестивала в Габрово. Те пожелаха успех на фестивала и казаха, че очакват от следващите дни много смях.

Журито на Смешен филм фест 8 пристига с ретро автомобил
Журито на Смешен филм фест 8 пристига с ретро автомобил © Община Габрово

Оркестър Габрово се грижеше за настроението пред залата, където публиката очакваше пристигането на журито, а самият салон беше в есенна украса, съчетана с ретро камери.

Оркестър Габрово свири на откриването на Смешен филм фест 8
Оркестър Габрово свири на откриването на Смешен филм фест 8 © Община Габрово

Таня Христова: Четете между редовете

Да не забравят да четат между редовете, защото макар и казани на шега, в Смешен филм фест 8 ще открият много истини, посъветва публиката кметът на Габрово Таня Христова. Тя отбеляза, че Смешен филм фест върви напред със самочувствие, защото има собствен характер и е в крак с времето си, представяйки актуалните тенденции в киното в момента, както в Европа, така и в България – завръщането на децата-актьори в българското кино, теми като остаряването, приемствеността и различността, копродукциите като все по-чест начин за правене на кино.

Общо 17 са филмовите заглавия, които публиката ще може да види през седемте дни на фестивала. За 10 от тях ще може да гласува в конкурсната програма, която вече започна с испанския филм „Сега или никога“. Гласуването ще става както в специалните кутии в салона, така и в сайта на фестивала filmfest.gabrovo.bg/bg.

КАКВО ВКЛЮЧВА ПРОГРАМАТА НА СМЕШЕН ФИЛМ ФЕСТ ВИЖТЕ ТУК

Categories Култура
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.