Уникално в света габровско куклено представление гостува в София

"Островът на съкровищата" на Малка театрална компания в Младежки театър "Николай Бинев"

„Островът на съкровищата“ на Малка театрална компания в Младежки театър „Николай Бинев“

„Малка театрална компания“ от Габрово гостува в София със спектакъла си „Островът на съкровищата v1.0“ – първият в света куклен театър, съчетан с технологиите за смесена и виртуална реалност. Габровското представление ще се играе на 26 и 27 февруари в Младежки театър „Николай Бинев“ в София – от 17:00 ч. и 19:30 ч. и на двете дати.

Спектакълът е по мотиви от класическия роман на Р. Л. Стивънсън – „Островът на съкровищата”. По време на действието зрителите виждат виртуалните обекти във физическото пространство благодарение на VR/AR хедсет. Компанията предоставя такива устройства на всички зрители, за времето на представлението!

Припомняме, че за представлението си „Малка театрална компания“ е номинирана в конкурса „Наградите на БАИТ“ за 2018 г. в категория „Компания-новатор в използване на авангардни ИКТ решения“.

Билети се продават на касите на Младежки театър „Николай Бинев“ и в сайта на театъра. Представлението е предназначено за зрители над 12 години. Местата са силно ограничени – максимален брой зрители в залата: 20 човека. Не се препоръчва за хора с фоточувствителна епилепсия и фобии.

Драматизация и режисурата е на Емил Йорданов. В спектакъла участват актьорите Георги Тенев, Александър Митев, Десислава Йорданова, Силвия Тенева, Емил Йорданов.