Ансамбъл „Българе“ за първи път с „Осмото чудо“ в Габрово

"Осмото чудо" на НФА "Българе"

„Осмото чудо“ на НФА „Българе“

За първи път в Габрово Национален фолклорен ансамбъл „Българе“ ще представи спектакъла си „Осмото чудо“ със специалното участие на холивудската знаменитост Бен Крос. Два часа и половина в магията на завладяващите български ритми ни очакват на 26 септември 2018 г. на сцената на Дома на културата „Емануил Манолов“ в Габрово.

„Осмото  чудо“ е по сценарий, хореография и режисура на продуцента и хореограф на ансамбъла Христо Димитров. Спектакълът е оригинална режисьорска комбинация от филм, театър и динамичните ни народни танци и песни. „Осмото чудо“ разказва за  един верен приятел на България отпреди век – кореспондента на в. „Таймс“ за Балканите Джеймс Баучер. Ролята на ирландския журналист е изиграна от холивудския актьор Бен Крос. Българският актьор Атанас Сребрев в образа на унгарския композитор Бела Барток е негов партньор в разговора, който двамата водят при пътуването си в „Ориент Експрес“.

Бен Крос в "Осмото чудо" на НФА "Българе"

Бен Крос в „Осмото чудо“ на НФА „Българе“

Повествованието преминава през 7 музикално-танцови картини. В четвъртия авторски проект на ансамбъла наред със закачливите теми от фолклора в песни и танци, един крилат артист редовно обира овациите на публиката.

Билети за представлението на „Осмото чудо“ в Габрово могат да се закупят на касата в кафе „Конкилев“ и на тел. 0889537168.