22 септември - Ден на Независимостта на България

Оркестър „Габрово“ ще свири за Деня на Независимостта

22 септември - Ден на Независимостта на БългарияОркестър „Габрово“ ще свири днес в градинката на улица „Радецка“. Началото е в 11.00 часа, а концертът е по повод Деня на Независимостта.

Датата 22 септември става съдбоносна за българската история през 1908 година. На този ден княз Фердинанд обявява независимостта на България в църквата  „Св. Четиридесет мъченици“  във Велико Търново със специален манифест, а самият той приема титлата Цар на българите.

От Освобождението до този момент княжество България е васално на Османската империя и търпи редица спънки от това – и икономически, и в международните си отношения. Новото  положение на страната издига международния й авторитет и помага за развитието й.

Categories Култура
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.