Нощ на литературата 2018

Габрово е сред 12-те града у нас с Нощ на литературата

Нощ на литературата 2018
Нощ на литературата 2018

Габрово става част от международното събитие Нощ на литературата на 9 май от 18 до 22 часа. Дванадесет български града се включват тази година – освен Габрово това са Бургас, Варна, Велико Търново, Добрич, Пазарджик, Перник, Пловдив, Русе, София, Стара Загора и Шумен.

Две читателски гнезда се „свиват“ на ул. „Радецка“ и до паметника на Ран Босилек на 9 май, точно в 18.00 часа, съобщават от Община Габрово.

Нощ на литературата е международно събитие, което цели да популяризира съвременни европейски автори. Във всеки от участващите градове се организират интересни за четене места, където в ролята на четци влизат популярни личности – актьори, радио- и телевизионни водещи, музиканти и други.

Дари книга за Къщичките за книги в Габрово

В деня на събитието 9 май ще бъдат събирани книги от дарители, с които да се попълнят Къщичките за книги в Габрово. Инициативата е на Център за работа с доброволци към Община Габрово. Домовете за книги обезлюдяха заради читателите, които взимат, без да дават.

Организаторите на Нощта на литературата в Габрово приканват всички граждани да дарят книга и да поемат своеобразно шефство над къщичките, за да заживеят те нов живот! Всеки желаещ да се включи е добре дошъл с книга в ръка на 9 май в читателско гнездо по избор.

Categories Култура
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.