Музеят на образованието в Габрово с годишна награда от Сдружение „Български музеи“

Национален музей на образованието с годишна награда от Сдружение "Български музеи"

Национален музей на образованието с годишна награда от Сдружение „Български музеи“

Проектът „Детинска мъдрост – музейна забавачница“ на Национален музей на образованието – Габрово получи годишната награда на Сдружение „Български музеи“ в категорията „Образователна инициатива“. Отличията бяха връчени на официална церемония в Националния военноисторически музей в София.

Наградите се връчват за втора поредна година,  а в петчленното жури на това издание е била и директорката на Дома на хумора и сатирата в Габрово Маргарита Доровска.

Проектът „Детинска мъдрост – музейна забавачница“ на НМО – Габрово е изграден на едютеймънт метода и има за цел да даде образование чрез игри и забава на деца от 5 до 7 години. Съдържа 7 основни теми с времеви обхват от месец ноември до месец май.

Още два музея бяха отличени с годишните награди на Сдружение „Български музеи“ –  отличието Музей на годината отиде при комплекс „Авшарян“, Регионален исторически музей – Шумен,  а в категорията Събития и работа с публики наградата получи кампанията „60 години Национален политехнически музей – Съхранил времето“.

По информация от Сдружение „Български музеи“ и НМО Габрово