Николай Сираков при откриването на Лагер за иновации в Габрово, 21 октомври 2017 © Община Габрово

Николай Сираков на Лагер за иновации в Габрово: Единствената цел на бизнеса е да направи всички щастливи

Николай Сираков при откриването на Лагер за иновации в Габрово, 21 октомври 2017 © Община Габрово
Николай Сираков при откриването на Лагер за иновации в Габрово, 21 октомври 2017 © Община Габрово

„Основната цел на бизнеса не е принадената стойност, нито да се създадат някакви уникални продукти или пък да се удовлетворят потребностите на едни хора. Единствената цел на бизнеса е да направи всички заинтересовани щастливи – служителят, доставчикът, клиентът, целият свят или хората, които са свързани с вашия бизнес и с вашия свят. Всичко друго е функция от това“. С тези думи се обърна бившият областен управител на Габрово и настоящ депутат Николай Сираков към участниците във второто издание на Лагер за иновации. Над 80 души от различни професионални области – творци, експерти, ученици – се бяха събрали в Актовата зала на Националната Априловска гимназия на 21 октомври 2017 г. за началото на Gabrovo Innovation Camp 2017.

НА ОТКРИВАНЕТО НА ЛАГЕРА ПРИСЪСТВА И ТОМИСЛАВ ДОНЧЕВ, ВИЖТЕ КАКВО КАЗА ТОЙ:

Томислав Дончев на Лагер за иновации в Габрово: „Стига си приказвал, а ела да свършиш нещо“

Ето какво още заяви Сираков, който също се включи в една от работните групи на Лагера за иновации по тема култура:

В момента чуваме, че България има демографски проблем, който не е само проблем на страната ни, но и на цяла Европа. В същото време обаче, това не е проблем за една друга част на света. И с този проблем идват и последиците – населението в по – голямата си част е 60+, икономиката се задъхва, няма кой да работи. От друга страна младите хора вече не се образоват така, както сме се образовали ние и нашите родители, повече поспиват и стоят пред компютрите, казано простичко живеят по друг начин. И като че ли имаме усещането, че нещата не отиват на добре, а всъщност това въобще не е така. Ако успеем да се вгледаме в обществото ще открием, че заряда на точно този квантов скок е във тези млади хора.

Първо, населението се увеличава, което означава, че ще се работим по – малко. Има една стара поговорка, която не знам защо с такава лекота пренебрегваме и тя гласи, че с много работа се става гърбав, но не богат. Това е един принцип на Вселената, който е пренесен в бизнеса, че 20 % от усилията носят 80% от резултатите. Ние сме единствените същества на земята, с толкова висок интелект и в същото време сме единствените, които си губим между 12 и 14 часа на ден, за да си произведем това, което трябва да изядем и след това да изхвърлим. Губим време и интелект за ей такива простички неща. Някой може да каже, че ако я нямаше науката или нашата работа денонощно, нямаше да имаме нужда от това нещо.

Пожелавам на всички тук да се насладят на това, което правят, да провокират себе си и да намерят оптимистичната теория, която да реализират във възможно най-кратко време.

Categories Култура
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.