Иван Младенов. Източник: Дружество на писателите Габрово

Напусна ни поетът хуморист Иван Младенов

Иван Младенов. Източник: Дружество на писателите Габрово
Иван Младенов. Източник: Дружество на писателите Габрово

На 6 февруари 2019 г. почина поетът хуморист Иван Младенов, съобщават от Дружество на писателите Габрово. Той е един от основателите на местното писателско дружество.

Иван Йорданов Иванов (Иван Младенов) е роден на 9 ноември 1929 г. в с. Младен, Севлиевско. Автор е на книгата „Хуморът – цяр за рани“ със стихове, епиграми, басни, вицове и афоризми. Автор е на марша на училище „Ран Босилек“ в Габрово. Носител е на почетния знак на Съюза на независимите български писатели.

Само преди броени дни ни напусна и Йордан Хаджиев – почетен гражданин на Габрово, писател и юрист, автор на книгата “Характерни особености на габровския хумор”.

Categories Култура
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.