Музеят „Етър“ в Габрово отваря врати

Етнографски музей на открито „Етър“ в Габрово отваря за посетители от 9 май. Взети са всички мерки за безопасност, а информационни табели дават указания какво да бъде поведението на посетителите, съобщават от музея.

Влизането става само от централния вход, в непосредствена близост до паркинга, където е и касата за закупуване на билети. Движението на територията на музея е еднопосочно по течението на реката. Посетителите могат да напускат също само от едно място. Изходът е разположен на противоположния край на музея – до поляната пред хотел „Странноприемница“ и Музеен детски център.

Без беседи и групови посещения

Дистанцията, която всеки трябва да спазва, е от 1,5 м. Майсторите са инструктирани да разполагат в работилниците си със сертифицирани дезинфектанти и да посрещат туристите с маски. До експозициите в музея, които се намират в затворени пространства – изложбени зали, втори етажи на къщите и т.н., няма да бъдат допускани посетители. Беседи на този етап няма да се предлагат, остава в сила и забраната за масови мероприятия. Групови посещения не са разрешени, както и седенето на пейките в откритите пространства на музея.

Мерки за безопасност при консумацията на храни

Сериозни мерки за безопасност са въведени и в обектите на територията на музея, чиято дейност е свързана с продажбата на храни и напитки. Във Възрожденска механа се ползват само масите, разположени на открито. На тях могат да се разположат до четирима души, като спазват дистанция помежду си. В Мотково кафене отново може да се сяда за консумация, като няма да се допуска струпване на повече от допустимия брой хора. Фурната също отваря врати и посетителите на музея могат да си купят от добре познатите с отличните си качества тестени изделия.

Работно време и вход

Въведено е лятно работно време – от 09:00 до 19:00 часа. Цените на билетите остават намалени, както е през есенно-зимния период: възрастен – 3 лв., ученик и студент – 1 лв., пенсионер – 2 лв., семейство с деца до 18 г. – 5 лв., дете до 7 г. – вход свободен.

Categories Култура
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.