Дом на културата "Мара Белчева" - Севлиево

Мобилен планетариум за деца гостува в библиотеката в Севлиево

Дом на културата "Мара Белчева" - Севлиево
Дом на културата „Мара Белчева“ – Севлиево © Община Севлиево

Градската библиотека в Севлиево ще се превърне в научен и космически център с мобилен планетариум на 15 юни от 12:00, 14:00 и 16:00 ч. В рамките на 60 минути любознателните деца ще могат да наблюдават научно шоу с течен азот, да хапнат вкусна изненада и да се потопят във вълшебния свят на планетите и звездите с помощта на „Щура лаборатория“ и мобилен планетариум „Астронет“.

Мобилната конструкция на Планетариума може да побере до 25 участника едновременно. В него ще се прожектират филми на тема космос и природа на 360-градусова панорама.

Предвижда се всяко дете да получи и научен подарък, който може да занесе вкъщи. По време на събитието участниците в урока ще могат да закупят и научни епруветки за домашни експерименти.

Записването за участие на децата трябва да се направи предварително на телефон: 0885869029. Таксата за участие е 15 лв.

Categories Култура
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.