Севлиево търси кредит от 1,6 млн. лв. за обновяване на крепостта Хоталич

Община Севлиево ще иска кредит в размер на 1,6 млн. лв., за да осигури част от средствата за реализация на проект за обновяване на средновековната крепост Хоталич.

На последното си заседание Общински съвет Севлиево е упълномощил кмета д-р Иванов да подготви искането за кредит по финансов инструмент „Фонд за градско развитие за Северна България“, съобщават от Община Севлиево.

Проектът „Ревитализация на археологически парк „Антична и средновековна крепост „Хоталич” е по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020.

Categories Култура
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.