Габровският цигулар Христофор Михайлов

Габровски камерен оркестър кани на „Избрано от публиката“

Габровският цигулар Христофор Михайлов
Габровският цигулар Христофор Михайлов © Община Габрово

Габровски камерен оркестър ще изнесе концерт в рамките на цикъла „Избрано от публиката“. Музикалното събитие ще бъде на 15 ноември, сряда, от 19 часа, в Художествена галерия „Христо Цокев“, съобщават от Община Габрово.

Солисти ще бъдат обичаният габровски цигулар Христофор Михайлов и пианистката Галина Апостолова.

Ще бъдат изпълнени произведения от Йохан Себастиан Бах, Франц Шуберт, Александър Бородин, Хенрик Виенявски, Пабло Сарасате и Петър Христосков. За пръв път в България ще прозвучат и два концерта за пиано и оркестър от чешкия бароков композитор Иржи Бенда.

Цената на билетите е 3 лева. За студенти, ученици и лица над 65 години входът е свободен.

Categories Култура
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info