Ученици в Габрово правят благотворителен концерт в помощ на самотни възрастни

Благотворителен концерт "Ангелски сърца" на Ученическите съвети в Габрово

Благотворителен концерт „Ангелски сърца“ на Ученическите съвети в Габрово

Ученическите съвети в Габрово организират благотворителен концерт „Ангелски сърца“ в помощ на самотни възрастни хора. Кампанията стартира с дарителска акция във всички габровски училища, съобщават от Община Габрово.

Каква е идеята на „Коледни внучета“?

Събитието е в подкрепа на инициативата „Коледни внучета“ на доброволците от Младежкия съвет по наркотични вещества. Със събраните средства ще бъдат закупени коледни елхички и украса, които ще се даряват на самотно живеещи възрастни хора, за да се внесе празнична атмосфера в домовете им в навечерието на коледните и новогодишните празници.

Доброволци от Младежкия съвет по наркотични вещества, заедно с ученици от всяко училище, ще посетят самотно живеещите възрастни хора в Габрово, за да украсят домовете им.

Какво включва програмата?

В програмата ще участват ученици от средните училища в града: Национална Априловска гимназия, ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“, ПГТ „Пенчо Семов“, ПТГ „д-р Никола Василиади“, СУ „Отец Паисий“ и СУ „Райчо Каролев“. Младите таланти са подготвили музикални и хорови изпълнения, народни, спортни и хип-хоп танци, много популярни песни, драматизация и скечове, като не се спестили изненади от рок и рап музиката и демонстрация на бийт-бокс забивки.

Концертът е на 7 декември, петък, от 18:00 часа в зала „Възраждане“, а цената на билета е 2.00 лева. Билети може да закупите в деня на концерта на касата на зала „Възраждане“.