Участвай в конкурса „Нарисувай ми стена“

Конкурс "Нарисувай ми стена"
Конкурс „Нарисувай ми стена“

Покана към художниците над 18 години отправя Община Габрово за включването в конкурса „Нарисувай ми стена“. Както подсказва името на конкурса, художниците ще могат да „издадат“ своите творби на стена. В Габрово ще може да се рисува на стена на детската градина „Мики Маус“. Проектни предложения се подават до 25 май в сайта www.narisuvai.bg.

В сайта могат да се видят снимки на три стени, които предизвикват художниците да развихрят въображението си. Те се намират в Габрово, София и Пазарджик, а предложената визия би могла да представлява абстрактна графика, вдъхновена от градските форми или сцена, разказваща специфична история, обвързана с функцията и активностите на конкретното място. Реализираният стенопис трябва да се асоциира с общата за всички градове тема „Красиви по природа“ и същевременно да олицетворява духа на конкретното място.

Художниците могат да предложат идеите си за един или повече от обектите, а подробности с изискванията, информация за конкурса и формуляр за участие може да се намери тук.

Специално жури, член на което е и зам.-кметът на Габрово арх. Николай Меразчиев, ще направи първоначалното отсяване на идеите, а крайното решение за избрания проект ще бъде на публиката.

Конкурс „Нарисувай ми стена“ е дарителска програма, организирана от Сдружение „Трансформатори“ и Оргахим АД-Русе. Партньор по проекта е Община Габрово.

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.