Светослав Славчев забърква „Коледна бъркотия“ в ДТ „Рачо Стоянов“

"Коледна бъркотия" - постановка на ДТ "Рачо Стоянов", режисьор Светослав Славчев

„Коледна бъркотия“ – постановка на ДТ „Рачо Стоянов“, режисьор Светослав Славчев

Драматичен театър „Рачо Стоянов“ Габрово кани на постановката за деца „Коледна бъркотия“ под режисурата на Светослав Славчев. Постановката ще се играе на 16 декември 2017 г. от 11 часа.

В ролята на Дядо Коледа ще влезе самият Светослав Славчев, а Снежанка ще бъде актрисата от габровския театър Велислава Маринкова.

Приготовления за Коледа, почти всичко за празника е готово. Остава само Снежанка да донесе коледната звезда. Добрият старец я очаква, за да постави звездата на върха на елхата и да сложи началото на коледните празници… И ето тук всичко се обърква, защото Баба Яга хич не иска да идва Коледа, всички да се обичат, да си подаряват подаръци и да са щастливи. Не, не, не, тя иска да си сложи коледната звезда за колие и така да властва над света.

Ще успеят ли Снежанка, джуджето Бързоходко, Белият Мечок и малката Сврака да се противопоставят на Баба Яга и да спасят Коледа? Това ще разберем, ако гледаме „Коледна бъркотия” на ДТ „Рачо Стоянов“ – Габрово.

Сценографията и костюмите са на Св. Славчев и Сн. Бенчева. Художествен изпълнител е Радоил Серафимов. В останалите роли: Баба Яга – Надежда Петкова, Бързоходко – Ангел Калев, Белия Мечок – Петко Петков.

Театралният Дядо Коледа ще раздава подаръци

От театъра съобщават, че на 16 декември от 11 часа Дядо Коледа ще поднесе подарък на всяко дете в публиката, ако мама, тати, баба или дядо предварително са го подготвили, донесли и надписали.