Карнавална гюрултия настава в „Етър“-а

Спектакъл „Фолклорна магия”, Държавен куклен театър Стара Загора

Спектакъл „Фолклорна магия”, Държавен куклен театър Стара Загора

Етнографски музей на открито „Етър” ще посреща гостите си на 20 май с „Карнавална гюрултия“. Ще бъдат изнесени три представления на Държавен куклен театър Стара Загора, споделят от музея на открито.

Първото представление започва в 11:00 ч. до Книгопродавницата, второто в 14:00 ч. пред Саковата къща, а третото в 16:00 ч. на площада пред църквата.

Посетителите ще видят фрагменти от спектакъла „Фолклорна магия”, автор и постановка – Боньо Лунгов, режисура – Константин Каракостов.

Карнавалът в Габрово е наследник и продължител на Олелийнята, която се е провежда на Сирни Заговезни.  Тогава се изнасят импровизирани театрални представления, в които участват местни състави и индивидуални изпълнители – Мичето Моминото, Димитър Сливков, Нуню Фотографа, Александър Керков – все знаменитости за своето време.

КАКВО ОЩЕ В ГАБРОВО?

Международен фестивал за градски изкуства и щастие 6Fest 2018 Габрово

Не пропускайте второто издание на международния фестивал за улични изкуства 6Fest от 18 до 20 май. Фестивалът 6Fest може да следите на двуезичния сайт тук, на Facebook страницата на 6Fest Gabrovo или в специалното Facebook събитие тук. Ако сте изпуснали първото издание на фестивала, може да се потопите в артистичната атмосфера чрез фестивалното видео тук.

Карнавал Габрово 2018 (ПРОГРАМА). 6Fest открива и закрива тридневната карнавална програма