Първи карвинг фестивал на смеха в Габрово

Карвинг фестивал на смеха в Габрово

Карвинг фестивал на смеха в Габрово. Изображение: Община Габрово

Първият по рода си карвинг фестивал на смеха ще събере в Габрово участници от Балканите, съобщават от Община Габрово. Предварително направени произведения от гравирани плодове и зеленчуци ще бъдат изложени по време на Международния фестивал на хумора и сатирата в Габрово, с мото на Карнавала за настоящата година: „Да изкукуригаме от смях”.

Организатори са Община Габрово и Българска асоциация по карвинг.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

„Да изкукуригаме от смях“ – мото на Карнавал Габрово 2017

Всички състезатели трябва предварително да подготвят своите хумористични произведения, което включва лична интерпретация на популярни габровски шеги, предварително предоставени от организатора, както и характерни комични персонажи.

Състезателите ще могат в рамките на 3 часа да довършат и изложат на място своите композиции от плодове и зеленчуци.

Размерът на скулптурите ще бъде с основа 80 см. и височина до 1,20 м. Скулптурите ще бъдат експонирани в изложба в рамките на деня.

Всичко това ще се случи на 21 май от 11.00 до 14.00 часа, само ден след карнавалното шествие в Габрово.

Обявяването на резултатите, както и церемонията по връчване на наградите, ще се проведе в 17.00 часа на пл. „Възраждане“.

От 19 до 21 май в Габрово ни очаква и първият Международен фестивал за градски изкуства и щастие 6Fest, който ще събере улични артисти от страната и чужбина за 10 фестивални събития. Повече подробности вижте тук.

Няма ограничения в подбора на плодове и зеленчуци, както и няма ограничение в пола и възрастта на публиката. Очакваме гости от близо и далеч, които да споделят емоцията, която носи естетиката на карвинг изкуството и ако не да изкукуригат от смях, то поне да се усмихнат на скулптурните композиции, изработени по време на състезанието.

Коментари