Камен Донев в Севлиево с „Възгледите на един учител за всеобщата просвета“

„Възгледите на един учител за всеобщата просвета“ на Камен Донев

Камен Донев ще гостува в Севлиево с нашумелия си спектакъл „Възгледите на един учител за всеобщата просвета“. Спектакълът ще се играе на 22 февруари от 19 часа в Дома на културата „Мара Белчева“ в Севлиево.

Камен Донев за всеобщата просвета с хумор

„Постановката е двучасов полиспектакъл, понеже Донев не е сам, макар и в повечето време да е физически сам на сцената. Там са бързотечното му слово и неподражаем скороговор от тотални безумия и житейски мъдрости; там е като че ли бездънното му дихание, благодарение на което използва всяка част от сцената, танцувайки английски валс, грузински танц, диско, суинг, а след това запява ария от Риголето. Там е целият му арсенал от смешки и уроци, гъвкавост на ума, таланта и физическия потенциал. Отново ще си зададете въпроса дали всичко е сценарий, но после ще спре да ви интересува, защото ще прескачате от стихове на Неруда до покъртителни битови сценки, а някъде там може и да изпитате срам, припознавайки себе си.

Не гледайте Възгледите на един учител за всеобщата просвета с мисълта за поредното а-ла байганьовско превъплъщение, от което ще ви текат очите от смях. Това, разбира се, също ще се случи, но по-възхитително е как актьорът е толкова комбинативен, без да е разпилян, толкова образцов, без да е досадно нравоучителен. От майсторския клас на Камен Донев действително ще ви просветне, пък дано не е само до излизането ви от залата“, пише programata.bg.