„Хеликон“ Габрово посреща Калин Терзийски с най-новия му роман

Калин Терзийски

Калин Терзийски © БНР

Книжарница „Хеликон“ – Габрово посреща писателя Калин Терзийски с най-новия му роман „Разкажи ми“. Литературното събитие е на 15 февруари, четвъртък, от 18:00 ч.

За новата книга на Калин Терзийски от издателство „Лексикон“ споделят:

„Ако мислите, четейки „Алкохол“, „Лудост“ или „Любовта на 45-годишният мъж“, че Калин Терзийски е добър писател, то новият му роман „Разкажи ми“ ще ви докаже недвусмислено, че той е един голям творец, неслучайно награден с Европейската награда за литература. Това е една ключова книга, апотеоз в творчеството му, книга, търсеща, изтерзана, мислеща в крайности но и – помъдряла книга. Книга, която учи, че в нашите животи има много за разказване и споделяне, че нашите животи са велики, защото са истински и че в живота спасение винаги има, стига да не изгубим сетивата си за благородството и смисъла. Успеем ли да се уловим за тях протича истинският, нашият си живот, животът със спокойно отворени очи. Тази книга е истинско откровение за читателите и несъмнено ще остави своята дълбока следа в съвременната българска проза. Едно истинско литературно събитие в началото на годината.“

Калин Терзийски. Разкажи ми

Калин Терзийски. Разкажи ми

„Този роман всъщност е едно дълго пътешествие из полетата на литературата. А тези полета не са с точно определен обем и правилно разположени в посоките и времето. Литературата не е механика, нито физика. При нея писателят отделя и дава себе си на думите, подреждайки ги в нещо, което е от полза – бих казала, повече дори от насъщния. Така ме е учил Калин Терзийски, докато вървяхме из тези диви и често непрогледни и буренясали полета. Нашият живот не е като този на Ван Гог или на Достоевски. Но в нашите животи има много за разказване и споделяне; те са не по-малко велики. Защото са истински. Кайо ни учи как да пишем – така, все едно друго няма; така, както ходим или дишаме. С честно и смело сърце през мъгливите полета на нашите възприятия. Честно, да, дори не толкова майсторски, колкото честно. Неделими от тази лудница живота.“ – пише Диана Маркова.