Радослав Първанов представя „Аз съм Българка!“ на открито в „Етър“-а

Изложба „Аз съм Българка!“ на Радослав Първанов в ЕМО „Етър“ © Радослав Първанов

Младият габровски фотограф Радослав Първанов представя изложба в Етнографски музей на открито „Етър“ в Габрово –  „Аз съм Българка!“ – на българската земя и под българското небе“. Символично или не, фотографът ни черпи с откриването на изложбата точно на рождения си ден 31 август.

Откритата фотографска експозиция ще посреща гостите при юбилейното честване на 55 години от създаването на „Етър“, както и по време на Международния панаир на традиционните занаяти, който ще се проведе на територията му от 6 до 8 септември т.г., споделя фотографът.

Изложбата включва в обща площ от почти 50 квадратни метра над 60 цветни фотоса от първата част на Национален проект „Аз съм Българка!“ и „Аз съм Българка!“ – Продължението. 15 двустранни постамента показват прецизно подбраните сюжети и историята на идеята, както и нейното бъдеще.

Първите две части на проекта са изложени хронологично и в пълния си блясък с цветни снимки в портретна ориентация с размери 1 метър  височина. Идеята е иконичния образ на българката в богата народна носия да бъде внушителен и въздействащ, достатъчно достъпен за окото на зрителя, а също и да разказва историята, която съпътства заснемането му на знаково за българите място.

Изложбата на Радослав Първанов може да бъде разгледана до края на месец септември в ЕМО „Етър“, а през следващата година експозицията „Аз съм Българка!“ – на българската земя и под българското небе“ ще се постарае да гостува в още много кътчета на Родината.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Габрово и габровките в проекта „Аз съм Българка!“ на фотографа Радослав Първанов

Categories Култура
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.