125 години от рождението на Дан Колов

Издадоха нова книга за великия Дан Колов

125 години от рождението на Дан Колов
125 години от рождението на Дан Колов

Нова книга за Дан Колов излезе от печат в навечерието на 125-годишнината от рождението на великия българин, съобщават от Община Севлиево. Автор на книгата “Дан Колов – вечната легенда” е Нено Николов, който в продължение на 50 години събира информация за прочутия борец. Книгата съдържа множество невиждани досега фотографии и разкази на хора, които са го познавали лично.

Всички знаят за неговите спортни успехи, но малко знаят за човека Дан Колов

„Дан Колов е един наистина велик българин. Идеята на предстоящите събития е да го покажем не просто като велик спортист, а като родолюбец и истински патриот“, каза кметът на Севлиево д-р Иванов по време на специална конференция, посветена на предстоящите чествания за Дан Колов. Той подчерта, че днес много хора се наричат патриоти, но малко са тези като Дан Колов, които имат това право.

„Историята на неговия живот е една приказка, която трябва да бъде поднесена на децата по подходящ начин. Когато някой им говори с любов за този невероятен българин, когато им разкаже неговия път – тръгнал пеш от едно село, обиколил целия свят и се върнал отново пеш в същото село, раздал цялото си богатство за хората – това е нещото, което искаме да достигне до широката аудитория и да се превърне в акцент, защото всички знаят за неговите спортни успехи, но малко знаят за човека Дан Колов“, каза още кметът на Севлиево.

Честванията по случай 125-та годишнина от рождението на един от най-великите спортисти за всички времена ще започнат на 28 октомври от 10:00 ч. пред паметника на Дан Колов в родното му село Сенник.

125 години от рождението на Дан Колов – Балканския лъв (ПРОГРАМА)

Започва и дарителска кампания за създаване на Музей на борбата в село Сенник и за пътуваща експозиция, посветена на Дан Колов. ПОВЕЧЕ ЗА КАМПАНИЯТА ПРОЧЕТЕТЕ ТУК.

Categories Култура
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.