Церемония по закриване на Смешен филм фест 2017

Най-добрият филм на Смешен филм фест 2017 е…

Церемония по закриване на Смешен филм фест 2017
Церемония по закриване на Смешен филм фест 2017 © Община Габрово

Полската продукция „Планетата на необвързаните” е най-добрият филм на Смешен филм фест 2017. Журито в състав Стефания Колева, Иван Марков и Деян Статулов отличи филма „зa умението на неговите автори да представят проблеми на съвременното общество със силата на смеха, като ни припомнят, че медиите и новите технологии не могат да подменят живия контакт между хората“.

Специалната награда бе присъдена на актьора Ролф Ласгард за филма „Човек на име Уве” (Швеция). „Той успява да представи трагизма на своя герой с фин и деликатен хумор в традициите на най-добрите комедии от епохата на Чаплин до наши дни“ – мотивира избора на журито Стефания Колева и си пожела да има шанса да работи с Ралф Ласгард.

Предпочитанията на жури и зрители почти съвпаднаха, тъй като и двата премирани филма бяха сред фаворитите на публиката, но с незначителна преднина наградата Филм на публиката спечели „Сега или никога“ (Испания).

В конкурсната програма се състезаваха филми от Испания, Швеция, България, Полша, Русия, Грузия, Белгия, Франция, Аржентина и др.

ВИЖТЕ МОМЕНТИ ОТ ОТКРИВАНЕТО НА СМЕШЕН ФИЛМ ФЕСТ

Червен килим, ретро автомобил, жури и оркестър Габрово за откриването на Смешен филм фест 8

17 игрални, документални и анимационни филми гледаха зрителите в зала „Възраждане“ по време на осмото издание на Смешен филм фест. В съпътстващата програма бяха организирани ателие по документално кино под ръководството на режисьорката Петя Накова и открит урок по актьорско майсторство с актрисата Стефания Колева. Писателят Иван Марков представи новата си книга „Гранични отклонения”, а кинокритикът Деян Статулов се отдаде на другата си страст – фотографията, и запечата впечатляващи кадри в цикъла „Есенни етюди от Габрово“.

Categories Култура
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.