Мим формация "Жар театър" - Уличен карнавален пърформанс „БулевАРТ Карнавал“

„Жар театър“ откриват 6Fest в Габрово на 19 май пред Дома на хумора и сатирата

Мим формация "Жар театър" - Уличен карнавален пърформанс „БулевАРТ Карнавал“
Мим формация „Жар театър“ – Уличен карнавален пърформанс „БулевАРТ Карнавал“

Международният фестивал за градски изкуства и щастие 6Fest ще бъде открит с уличен карнавален пърформанс „БулевАРТ Карнавал“ на Мим формация „Жар театър“ от София. Входът е свободен.

19 май, петък

18:00 – 19:00 ч. Уличен карнавален пърформанс „БулевАРТ Карнавал“ – Мим формация „Жар театър“ (София, България)

Пред Музей „Дом на хумора и сатирата“

В духа на европейските карнавали, на 19 май „Жар театър“ ще покаже пърформанс с живи статуи, мимове, карнавални персонажи, улични аниматори. Посетителите на 6Fest ще могат да почувстват радостта, която носят уличните изпълнителски изкуства. Актьори на кокили с атрактивни костюми и карнавални персонажи ще играят, анимират и влизат в артистичен диалог и интеракция с присъстващите зрители и минувачи. Музикалният фон – лека европейска класическа музика – ще създаде красива, спокойна и весела атмосфера.

Не пропускайте и карнавалната работилница „Вкуси карнавала“ на „Жар театър“ – на 20 май (събота) от 10:00 до 11:30 ч. пред Спортна зала „Орловец“. Ще имате възможност да загреете и да се подготвите за голямото карнавално шествие по-късно същия ден.

Пълната програма на 6Fest вижте тук

Международен фестивал за градски изкуства и щастие 6Fest Габрово
Международен фестивал за градски изкуства и щастие 6Fest Габрово

Подробности за 6Fest, програмата и участниците може да откриете на двуезичния (български и английски) фестивален сайт 6fest.gabrovo.net, както и на Facebook страницата 6Fest Gabrovo. Следете и специалното Facebook събитие за фестивала тук.

Повече за Мим формация „Жар театър“

Мим формация „Жар театър“ е театрална формация, работеща в сферата на пантомимата, театъра на открито и в специфични пространства, сюжетния огнен театър и карнавала. Участвали са на международни фестивали в САЩ, Австрия, Германия, Франция, Турция, Гърция, Румъния, Йордания, Тунис, Индия, Корея и др.

Мим формация "Жар театър" - Уличен карнавален пърформанс „БулевАРТ Карнавал“
Мим формация „Жар театър“ – Уличен карнавален пърформанс „БулевАРТ Карнавал“

Организатори на фестивала “6Fest” са сдружение „Обществен комитет „Васил Левски“ – Габрово“ и Момчил Цонев. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Община Габрово по Програма Култура 2017.

Основен медиен партньор: Габрово Daily.

Основни партньори: „Тера мол“, „Мехатроника“ и „Габинвест“.

Партньори: „STS Cosmetics“, „STS Print“, „Poly Press“ и „Хотел Балкана“.

Categories Култура
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.