„Етър“-а готви вкусен конкурс – „Гозби по стари традиционни рецепти“

ЕМО "Етър" с конкурс "Гозби по стари традиционни рецепти"

ЕМО „Етър“ с конкурс „Гозби по стари традиционни рецепти“ © ЕМО Етър

Етнографски музей на открито „Етър“ в Габрово готви предизвикателство към всички за 55-годишнината от създаването на музея – „Гозби по стари традиционни рецепти“, съобщават от първия у нас музей на открито.

В конкурса могат да бъдат представяни не само традиционни рецепти, но и такива, които са допълнени и осъвременени от участниците. Могат да бъдат предлагани и храни, по-различни от традиционната празнично-обредна трапеза на българите. Рецептите могат да бъдат както от населените места на Габрово и региона, така и от всяка друга част на страната.

Изпращайте рецептите си от първия до петнадесетия ден на всеки месец на електронна поща d.hristov@etar.bg. Би било добре да са придружени с една или няколко снимки. През втората половина от месеца получените рецепти и снимки ще бъдат публикувани на Фейсбук страницата на музей „Етър”.

Рецептата с най-голям брой харесвания ще бъде наградена. Една рецепта съдържа необходимите продукти, съотношението, в което се смесват, начин на приготвяне на ястието и наименованията, с които е известно. Ако имате информация за рецепта на местен диалект, добре би било да изпратите и такъв текст.