Етнографски музей на открито "Етър" © ЕМО "Етър"

„Етър“-а в Габрово с призив за дарителска акция за своята 55-годишнина

Етнографски музей на открито "Етър" © ЕМО "Етър"
Етнографски музей на открито „Етър“ © ЕМО „Етър“

Етнографският музей на открито „Етър“ в Габрово започва дарителска акция по повод предстоящата 55-годишнина от откриването си.

Екипът приканва всички, които са документирали посещенията си в музея през миналия век, ако желаят, да предоставят в оригинал или копие, на хартиен или дигитален носител спомените си. Така в летописа на „Етър”-а ще остане и Вашето име.

Акцията на музея включва събиране на снимки; диапозитиви; стари картички, свързани с музея, експозициите и първите му майстори; занаятчийски инструменти и интересни изделия; майсторски свидетелства; снимки и документи на занаятчии от района на Централна Стара планина. Може да разкажете спомени за музея и да споделите впечатления за хората, които са вплели част от живота си в историята му.

За контакти: Румяна Денчева, уредник отдел „Фондове”. Тел: 066/810588, e-mail: r.dencheva@etar.bg

Мариета Илиева, фондохранител. Тел: 066/810588, e-mail: m.ilieva@etar.bg

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

7 септември 1964 г. – отваря врати първият у нас музей на открито „Етър“

Categories Култура
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.