ДТ „Рачо Стоянов“ става на 73, празнува през целия октомври (ПРОГРАМА)

ДТ "Рачо Стоянов" Габрово © Габрово Daily

ДТ „Рачо Стоянов“ Габрово © Габрово Daily

През октомври 2018 г. Драматичен театър „Рачо Стоянов“ в Габрово ще отпразнува своята 73-а годишнина. Театърът е подготвил изненади – комедия по Чудомир, съботно приключение за най-малките, моноспектакъл, една от първите комедии в България … и премиера на Петринел Гочев.

На 2 октомври зрителите ще се забавляват с комедията „Чешити“ по Чудомир. В нея играе целият актьорски състав на театъра. Билетите са по 9 лв., но сметката е габровска! С един билет влизат трима души – споделят от театъра.

Една от първите комедии, играни в България – „Михал Мишкоед“ – ще се играе на 9 октомври. В нея участва само мъжката част от театралната трупа. Билетите отново са по 9 лв. за трима души. Преди спектакъла рожденикът кани на скромна габровска почерпка.

На 13 октомври най-малките зрители на театър ще могат отново да се впуснат в „Съботно приключение в театъра” и да гледат детското представление „Принцесата, която не искаше да играе”.

На 16 октомври е моноспектакълът „Комедиантката“ на актрисата Надежда Петкова. Цената на билета е 9 лв. за двама души, но представлението и талантът на актрисата  заслужават вашето внимание. Тя, макар и сама на сцената, ще направи така, че вечерта ви да не бъде „празна” и самотна, а изпълнена с емоции и красота – споделят от театъра.

Кулминацията на театралния рожден ден – премиера на Петринел Гочев

Кулминацията на дългия габровски рожден ден ще бъде на 20 октомври. Тогава ще се състои премиерата на „За Първото българско царство: Отшелникът“. Режисьор на спектакъла е Петринел Гочев, познат на публиката от награждаваните представления „Ромео и Жулиета“ и „Жана д`Арк“. Сценограф е Киряна Аврониева, композитор е Ян Руменин,. Участват: Адриана Димова, Даниел Тотов, Димо Димов, Живко Гущеров, Любомир Кръстев, Магдалена Славчева, Надежда Петкова, Светослав Славчев, Стоян Руменин и Тони Христова.  След спектакъла ще има и коктейл, на който ще можете да се запознаете и снимате с актьори.

Втората премиера на „За Първото българско царство: Отшелникът“ е на 27 октомври.

Габровският театър – с първа фейсбук игра

Драматичен театър „Рачо Стоянов“ стартира и първата си фейсбук игра. Можете да спечелите няколко награди. Първата е „златен билет“ за двама, който важи за всички премиерни спектакли през сезон 2018/2019 г. Втората – безплатен двоен билет за премиерата на „За Първото българско царство: Отшелникът“. Третата награда – един безплатен и един билет с 50% намаление за споменатата премиера на 20.10. За повече информация отворете страницата на театъра – Драматичен театър – Габрово / Drama theatre – Gabrovo.