Драматичен театър „Рачо Стоянов“ тръгва на фестивално „турне“ през октомври

Новият сезон за Драматичен театър „Рачо Стоянов“ Габрово започва с участие в три фестивала в страната и чужбина. Първото фестивално участие е на 3 октомври в Ловеч, съобщават от габровския театър. Очаквайте подробности за следващите фестивални участия на габровските актьори.

ДТ „Рачо Стоянов“ ще се включи в 11-то издание на фестивала „Младите в театъра“ в Ловеч с постановката „Истината или се осмеляваш“ на режисьора Васил Дуев. Събитието се организира от Драматичен театър – Ловеч. Габровското представление ще започне на 3 октомври в 19.00 часа на основната сцена на Драматичен театър – Ловеч.

Спектакълът, създаден по текста на младия австрийски драматург Щефан Лак, е първото представление на Васил Дуев като щатен режисьор на Габровския драматичен театър. Като режисьор и актьор той е многократно номиниран за наградите Аскеер и Икар. Като актьор Васил Дуев е познато лице от софийската театрална сцена. Последните му изяви са в спектаклите на Театрална работилница „Сфумато“.

Categories Култура
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.