Драматичен театър „Рачо Стоянов“ се включва в „Нощ на театрите“

Драматичен театър „Рачо Стоянов“ в Габрово ще се включи в европейската инициатива „Нощ на театрите“ за втора поредна година. Събитието е под наслов „Tи променяш играта. Играта променя теб“ и ще се проведе на 16 ноември 2019 г. в 18 български града. Общо 11 европейски държави участват в „Нощ на театрите“.

В Габрово Нощта на театрите ще започне с „Ден на отворените врати“ в театъра и ще завърши с вечерно представление на „Свекърва“ от 19:00 часа.

Три обиколки на театъра в Ден на отворените врати

ДТ „Рачо Стоянов“ ще посрещне посетители три пъти през деня на 16 ноември, които ще бъдат организирани в три групи – обиколките ще започнат в 11:00, в 13:00 и в 15:00 ч. Посетителите ще видят за първи път отблизо кой какво прави и за какво отговаря преди началото на спектакъла. По време на обиколките зрителите ще видят как се изгражда декор за представление, как се прави сценичен грим и как се подготвя гардероба на даден спектакъл. Ще участват в пробите на осветлението и озвучаването на постановката.

Гид на зрителите ще бъде актьорът от габровската трупа Любен Попов, който публиката познава добре освен от малкия екран, също и от постановките „Начало на спектакъла“, „Транзит“, „Чешити“. Той ще  запознае посетителите с тънкостите на актьорската игра, какво изискват най-често режисьорите от актьорите и как протичат репетициите.

От ДТ „Рачо Стоянов“ ще подготвят макет в човешки ръст на главната героиня от последния им хит „Свекърва“ на режисьора Петринел Гочев. Всеки от посетителите ще има възможност да си направи забавна снимка, преобразен като „свекърва“. Представлението „Свекърва“ ще започне в 19:00 часа.

Categories Култура
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.