Драматичен театър Габрово: Стоянка Мутафова беше актрисата на народа, една от най-любимите

Драматичен театър „Рачо Стоянов“ Габрово отдаде почит на голямата българска актриса Стоянка Мутафова, която ни напусна днес след дълго боледуване.

Във Фейсбук страницата си габровският театър написа:

На светли празници си отиват хората, които внасят светлина в живота ни! Днес загубихме още една легенда на българския театър и филмовото изкуство – невероятната и несломима Стоянка Мутафова!

Тя казваше: „Цялата ми мисъл е в театъра. Живея заради театъра“ и го доказа във всичко, което правеше на сцената, на екрана, в живота. Игра в над 90 театрални постановки, в едни от най-емблематичните телевизионни и филмови продукции. Ролите ѝ ще останат незабравими, а енергията, отдадеността на актьорската игра и артистичният ѝ талант – ненадминати.

Стоянка Мутафова е сред основателите на Сатиричен театър „Алеко Константинов“ и това не е случайно, защото сатирата, комедията и пародийните похвати бяха в кръвта ѝ. Това бяха нейните способи да извиси човешкия дух – както своя собствен, така и на зрителите. Публиката завинаги ще я запомни като „госпожа Стихийно бедствие“, което най-добре описва нейната натура – да „гориш“, заради театъра, изкуството, духовността и културата на един народ. Тя беше актрисата на народа, една от най-любимите!

Екипът на Габровския драматичен театър изказва своите най-искрени съболезнования на нейното семейство, близки, приятели и колеги! Мир на душата ѝ и светлина по пътя ѝ!

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Само преди броени дни загубихме и Стефан Данаилов. Габровските театри отдадоха почит на Стефан Данаилов

Categories Култура
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.