Драматичен театър Габрово и Петринел Гочев с премиера през юни – „Свекърва“

Режисьорът Петринел Гочев на репетиция на „Свекърва“ © Драматичен театър Габрово

Драматичен театър Габрово ще представи нов спектакъл в края на театралния сезон. Режисьорът Петринел Гочев предлага нов прочит на класическия текст на комедията „Свекърва“ от Антон Страшимиров. Премиерата ще бъде на 25 юни 2019 г. от 19.00 часа на сцената на театъра.

От първата постановка, играна на габровска сцена в далечната 1952 г., до сегашното представление са изминали 67 години.

За първи път ще се даде възможност на сериозните почитатели на театралното изкуство, сред които и най-заклетите зрители, да присъстват на закритата премиера на спектакъла. Тя ще бъде ден по-рано преди официалната премиера – на 24 юни, от 19.00 часа, отново на сцената на театъра. Местата за специалното предпремиерно представление са ограничени.

Режисьорът Петринел Гочев предлага нов прочит на класическия текст, като извежда темата за родствените отношения през погледа на различните поколения. Това е шестият спектакъл, който режисьорът Петринел Гочев създава заедно с габровската трупа.

В постановъчния екип влизат сценографката Даниела Николчова, композиторът Ян Руменин, хореографът Светлана Цвяткова и помощник-режисьорът Гинка Дичева. Ролите се изпълняват от артистите на Драматичен театър „Рачо Стоянов“ – Надежда Петкова, Велислава Маринкова, Тони Христова, Адриана Димова, Димо Димов, Стоян Руменин, Живко Гущеров и Ангел Калев.