„Михал Мишкоед/Зех тъ, Радке, зех тъ !” © ДТ "Рачо Стоянов" Габрово

Драматичен театър Габрово ще играе под звездите на „Етър“-а

„Михал Мишкоед/Зех тъ, Радке, зех тъ !” © ДТ "Рачо Стоянов" Габрово
„Михал Мишкоед/Зех тъ, Радке, зех тъ !” © ДТ „Рачо Стоянов“ Габрово

Драматичен театър Габрово ще представи две от любимите на публиката свои комедии в Етнографски музей на открито „Етър“.  „Михал Мишкоед“ и „Чешити“ са многократно играни в цялата страна, споделят от ДТ „Рачо Стоянов“.

Постановката „Михал Мишкоед“ на режисьора Невена Митева ще се състои на 19 юли 2019 г. от 20:30 часа на сцената в „Етър“-а. Участват актьорите Димо Димов, Любомир Кръстев, Светослав Славчев, Петко Петков, Ангел Калев, Живко Гущеров, Васил Грънчаров, Валери Радев, Даниел Тотов, Стоян Руменин.

Режисьорът и габровската трупа следват театрални похвати от миналото, когато всички женски роли са били играни от мъже. По тази възрожденска пиеса на Сава Доброплодни е играно първото театрално представление у нас през 1856 г.

Второто комедийно предложение е за постановката „Чешити“ по емблематични разкази на Чудомир, която ще се играе на 23 юли 2019 г. от 20:.30 часа на сцената в етнографския музей в Габрово. Режисьор на спектакъла е Невена Митева, а хореографията е дело на Лъчезар Захариев. Участват актьорите Велислава Маринкова, Силвия Боева, Надежда Петкова, Адриана Димова, Магдалена Славчева, Димо Димов, Светослав Славчев, Петко Петков, Живко Гущеров, Ангел Калев, Валери Радев, Любен Попов, Тони Христова.

Публиката ще открие колоритния свят на Чудомир, в чийто център е представен животът в едно село, с неговите изобретателни жители, майтапчии и неуморното им старание да си погаждат един на друг номера.

Categories Култура
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.