Дом на хумора и сатирата в Габрово

Дом на хумора с вход свободен за рождения си ден на 1 април (ПРОГРАМА)

Дом на хумора и сатирата в Габрово
Дом на хумора и сатирата в Габрово © ДХС

На 1 април Дом на хумора и сатирата в Габрово ще отбележи 47-ия си рожден ден с вход свободен. Музеят е създаден точно на Международния ден на хумора и шегата през 1972 г.

Както всяка година, екипът на ДХС показва истинска габровска щедрост и обявява 1 април за ден на отворените врати, като специалните празнични прояви ще са безплатни за всички габровци и гости на града.

От 10:00, 14:00 и 17:00 часа гостите ще могат да видят най-популярните габровски шеги в нова светлина в шеговити театрални етюди – специален поздрав от Драматичен театър „Рачо Стоянов“ по случай 1 април.

За малките посетители на Музея в празничния ден са предвидени две творчески ателиета. От 11:00 часа започва творческата работилница за рисуване върху балони „Повече усмивки” – балоните ще са от ДХС, а усмивките от малките художници. В 14:30 ч. е детската работилница „Малкият Чарли Чаплин“ за изработване на бомбета и мустачки, посветена на 130 години от рождението на Чарли Чаплин.

През целия ден посетителите ще имат възможност да се снимат в специални рамки по случай 47-мия рожден ден на музея и да споделят в социалните мрежи празника с #47годиниХумор и #yearsHumour.

КАКВА Е ИСТОРИЯТА НА ДОМА НА ХУМОРА ЧЕТЕТЕ ТУК:

1 април 1972 г. – създаден е Домът на хумора и сатирата в Габрово

ПОДКРЕПЕТЕ ДОМА НА ХУМОРА В ОНЛАЙН КАМПАНИЯ

Дом на хумора се състезава в кампания за почистване и преобразяване на сградата му

Categories Култура
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.