Кино-литературен фестивал CineLibri

Днес се открива кино-литературният фестивал CineLibri в Габрово

Кино-литературен фестивал CineLibri
Кино-литературен фестивал CineLibri

Кино-литературният фестивал „CineLibri“ в Габрово се открива днес от 18.00 ч.  в зала „Възраждане“ с българския филм „Аз съм ти, Адриана” на реж. Петър Попзлатев по произведения на Димитър Димов и дъщеря му Теодора Димова. Програмата е от 17 до 21 октомври и ще предложи 9 специално подбрани филмови заглавия, създадени въз основа на литературни образци или посветени на именити писатели.

„CineLibri“ се организира за четвърта година и основното му издание е в София. Тази година фестивалът обръща специално внимание на любовта във всичките й превъплъщения и ще се състои под мотото „Любов между редовете”.

В програмата са включени още 3 български заглавия. Най-новият филм на режисьора Николай Волев – „Извън пътя”, с Деян Донков и Аня Пенчева; филмовата импресия „Безкрайната градина” на режисьора Галин Стоев, по мотиви от пиесата „Приятнострашно“ на Яна Борисова, отличен с наградата на Съюза на българските филмови дейци на фестивала „Любовта е лудост”; „8 минути и 19 секунди”, който се увенча със Специалната награда за телевизионна продукция на 36-ото издание на фестивала „Златна роза”.

Габровската публика ще има възможност да оцени блестящата френско-канадска драма „Ще се видим там горе“ на режисьора Албер Дюпонтел, удостоена с пет награди „Сезар“, екранизация на едноименния шедьовър на Пиер Льометр.

ПЪЛНАТА ПРОГРАМА НА CINELIBRI В ГАБРОВО ВИЖТЕ ТУК

Categories Култура
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.