Днес се открива кино-литературният фестивал CineLibri в Габрово

Кино-литературен фестивал CineLibri

Кино-литературен фестивал CineLibri

Кино-литературният фестивал „CineLibri“ в Габрово се открива днес от 18.00 ч.  в зала „Възраждане“ с българския филм „Аз съм ти, Адриана” на реж. Петър Попзлатев по произведения на Димитър Димов и дъщеря му Теодора Димова. Програмата е от 17 до 21 октомври и ще предложи 9 специално подбрани филмови заглавия, създадени въз основа на литературни образци или посветени на именити писатели.

„CineLibri“ се организира за четвърта година и основното му издание е в София. Тази година фестивалът обръща специално внимание на любовта във всичките й превъплъщения и ще се състои под мотото „Любов между редовете”.

В програмата са включени още 3 български заглавия. Най-новият филм на режисьора Николай Волев – „Извън пътя”, с Деян Донков и Аня Пенчева; филмовата импресия „Безкрайната градина” на режисьора Галин Стоев, по мотиви от пиесата „Приятнострашно“ на Яна Борисова, отличен с наградата на Съюза на българските филмови дейци на фестивала „Любовта е лудост”; „8 минути и 19 секунди”, който се увенча със Специалната награда за телевизионна продукция на 36-ото издание на фестивала „Златна роза”.

Габровската публика ще има възможност да оцени блестящата френско-канадска драма „Ще се видим там горе“ на режисьора Албер Дюпонтел, удостоена с пет награди „Сезар“, екранизация на едноименния шедьовър на Пиер Льометр.

ПЪЛНАТА ПРОГРАМА НА CINELIBRI В ГАБРОВО ВИЖТЕ ТУК