Деца рисуваха с благодарност към лекарите, полицаите и пожарникарите на Габрово

55 габровски деца на възраст от 1 до 14 години от училища и детски градини в Габрово се включиха в инициативата за рисунки с благодарност към хората на първа линия в борбата срещу епидемията от COVID-19. Кампанията беше обявена през април от доброволческия екип към Община Габрово, свързан с ограничаване на епидемията от новия коронавирус и Covid-19, както писа Габрово Daily.

Освен рисунки децата отправиха послания и благодарности към лекари, полицаи, пожарникари.

“Поклон пред всички Вас, лекари и медицински работници! Вие ни показвате какво е отдаденост, сила и борбеност. Изпитанието Ковид – 19, пред което сме изправени и ние – децата, е голямо, но ще се справим, защото сме заедно и спазваме правилата! БЛАГОДАРИМ ВИ!“, това е написала Андреана Косева от 3б клас на ОУ „Неофит Рилски“ върху своята рисунка.

Рисунките и посланията на децата вече достигнаха хората, за които са предназначени – възрастни хора и хора в риск, за да им донесат настроение и положителни емоции, както и на служителите на МВР и на медицинските лица от нашия град – в знак на благодарност и уважение към техния труд.

Рисунка: Дионис Пашов, 3б клас, ОУ „Неофит Рилски“

Благодарностите, които децата на Габрово отправят към медиците и здравните работници, бяха връчени на директора на габровската болница д-р Минко Михов и директора на Регионалната здравна инспекция д-р Николай Пенчоков.

Признателността на децата към полицаите получи директорът на ОД на МВР старши комисар Борислав Муеров, а към пожарникарите – директорът на регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ комисар Георги Русинов.

Рисунките на децата може да разгледате във Фейсбук страницата „Център За Работа с Доброволци Към Община Габрово“: „Децата на Габрово благодарят!“

Categories Култура
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.