Деца от цялата страна рисуват в Боженци

Национален детски пленер „Сбъдната приказка“ в Боженци © МАИР Боженци

МАИР „Боженци“ е домакин на 33-ия Национален детски пленер „Сбъдната приказка“. По време на престоя си всеки един от малките художници от цялата страна ще има възможност с четка върху лист хартия да пречупи през призмата на въображението си историите и архитектурата на Боженци.

Ръководството на музея подсигурява материали за рисуване и безплатни нощувки за всички участници в къщите на МАИР „Боженци“. В първия ден от програмата на участниците в пленера е включена екскурзоводска обиколка с цел запознаване с историята на резервата, споделят от МАИР.

Участват деца на възраст от 7 до 18 години от различни школи и училища в цялата страна – арт студио „Шарени пръсти“ от Търговище с ръководител Магдалена Стоянова; школа „ЕлизаАрт“ от Габрово с ръководител Елиза Ковачева-Цокова; школа „Спектър“ от София с ръководител Любов Тотева; СУ „Христо Ботев“ от Русе с ръководител Гален Бакърджиев.

Categories Култура
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.