Гайтанджийска одая в ЕМО "Етър" © ЕМО Етър

Детска градина „Мики Маус“ с фолклорен фестивал за деца в „Етър“-а наесен

Гайтанджийска одая в ЕМО "Етър" © ЕМО Етър
Гайтанджийска одая в ЕМО „Етър“ © ЕМО Етър

Детска градина „Мики Маус“ – Габрово организира първи национален фестивал „Традиции, багри, красота през очите на нашите деца“. Събитието ще се проведе на 12 октомври 2019 г. в Етнографски музей на открито „Етър“, съобщават организаторите.

Фестивалът има за цел да популяризира българския фолклор и занаятите сред децата от предучилищна възраст.

Фестивалът има конкурсен характер и включва конкурс за детска рисунка и конкурс за народни танци. Без конкурсен характер са съпътстващите събития – ателие “Да тъчем заедно” и педагогически форум “ Традиции и настояще”.

Конкурс за детска рисунка или колаж „Традиции, багри, красота, втъкани в българските килими и черги”

Право на участие: деца от 5 до 7 години

Краен срок за получаване на творбите: 25 септември 2019 г.

Адрес: Габрово 5300, бул. „Могильов“ 74, ДГ „Мики Маус” (за конкурса)

Творбите трябва да са във формат А4 или А3, да не са подлепени с паспарту; надписани върху обратната страна на творбата с трите имена на детето, възраст и детско заведение. Могат да се използват всички видове графичен материал, бои, разнообразни техники.
Творбите ще бъдат оценявани от тричленно национално представено жури.

Ще бъдат присъдени няколко награди, като една от тях е  участие в изложба на територията на ЕМО „Етър“ и в рекламни календари. Награждаването ще бъде на 12 октомври 2019 г.

Конкурс за народни танци

Право на участие: групи или фолклорни танцови формации с деца на възраст 5-7 години, реализиращи дейност на територията на детски заведения в България.

Срок за заявка: 25 септември 2019 г.

Адрес за получаване: Габрово 5300, бул. Могильов 74, ДГ „Мики Маус” или на e-mail: mikimaus_gb@abv.bg

Конкурсът ще се проведе на 12 октомври 2019 г. на територията на ЕМО„Етър” с начало 12:00 ч. Журирането ще се осъществи от хореографи с национално признание.

Ателие „Да тъчем заедно” – демонстрация и практика на занаят тъкачество

Право на участие: деца 5-7 години и техните родители. Участието е безплатно. Ателието няма конкурсен характер.

Срок за заявка: до 25 септември 2019 г.

Адрес за получаване: Габрово 5300, бул. Могильов 74, ДГ „Мики Маус” или на e-mail: mikimaus_gb@abv.bg

Ателието ще се проведе на 12 октомври 2019 г. от 13:00 часа на открито. Всеки участник ще наблюдава демонстрация по тъкане от уредник на музея. След това ще получи детско станче и необходимите консумативи. Ще бъде подпомаган при нужда от доброволци. Крайният продукт остава за участниците. Всеки включил се получава сертификат за участие.

Форум „ Традиции и настояще”

Форумът ще включва презентации и споделяне на съвременни педагогически практики за възпитание в любов към българското фолклорно наследство. Няма конкурсен характер.

Право на участие: Педагози в детски заведения от цялата страна.

Срок за заявка: до 25 септември 2019 г.

Адрес за получаване: Габрово 5300, бул. Могильов 74, ДГ „Мики Маус” или на e-mail: mikimaus_gb@abv.bg

Форумът няма академичен характер (не се присъждат квалификационни кредити) и допуска всички видове форми на споделяне. Всеки участник се представя в рамките на 5-7 минути. Участниците ще получат грамота и материалите от форума на електронен носител.

ЕМО „Етър“ и ИМКА Габрово са партньори на фестивала, който ще се случи с подкрепата на Програма „Култура“ на Община Габрово.

За повече информация и въпроси: Бистра Георгиева-Чиприянова, координатор на фестивала „Традиции, багри, красота през очите на нашите деца“, GSM 0887 392269; ДГ „ Мики Маус”- гр. Габрово, тел. 066 804005. Пълните условия на регламента на фестивала може да откриете на фейсбук страницата му тук.

Categories Култура
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.