Концерт-спектакъл „За моята България“ на децата от ДГ "Мики Маус"

Децата от „Мики Маус“ с концерт – спектакъл „За моята България“. Т. Христова: Гордейте се, че сте родени в България и Габрово

Концерт-спектакъл „За моята България“ на децата от ДГ "Мики Маус"
Концерт-спектакъл „За моята България“ на децата от ДГ „Мики Маус“ © Община Габрово

Концерт-спектакъл „За моята България“ пред родители и гости изнесоха децата от ІV подготвителна група на ДГ „Мики Маус“. Поводът беше предстоящия национален празник 3 март, съобщават от Община Габрово.

Таня Христова: Бъдете горди, че сте родени в България и Габрово

Официални гости на празника бяха кметът на Габрово Таня Христова и заместник-кметът Нела Рачевиц. Таня Христова пожела на децата да са здрави, винаги да са усмихнати, за да радват родителите си и да са горди, че са родени в България и Габрово. Тя им заръча, където и да отидат, да носят в сърцата си любовта към родното място и ги покани заедно с родителите си да се присъединят към честванията на 3 март в града и на Шипка.

Таня Христова на концерт-спектакъл "За моята България" в ДГ "Мики Маус" © Община Габрово
Таня Христова на концерт-спектакъл „За моята България“ в ДГ „Мики Маус“ © Община Габрово

По случай празничната вечер габровският кмет подари на децата конструктор, топка и кегли за боулинг. Концерт-спектакълът бе организиран с помощта на Регионален исторически музей, РБ „Априлов-Палаузов“ и ИМКА Габрово. Историкът Даниела Цонева разказа пред децата за събитията от 1877-1878 г.

Като съпътстващо събитие бе представена изложба с книги и материали за Васил Левски, Христо Ботев, Георги Раковски, Любен Каравелов и боевете на Шипка по време на Руско-турската освободителна война.

Събитието бе част от проекта „За повече детски усмивки“, осъществяван с подкрепата на фондация „Работилница за граждански инициативи“ по програма Дъга 2015-2017, с финансовата подкрепа на фондация „Велукс“.

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.