Априловецът Дарин Маджаров получи признание за новатор в образованието

Априловецът Дарин Маджаров получи признание за новатор в образованието

Априловецът Дарин Маджаров получи признание за новатор в образованиетоОснователят на образователния сайт „Уча.се“ Дарин Маджаров се класира на почетното трето място в класацията „Новатори в образованието“, организирана от Uchi.bg. Дарин е роден в Дряново и завършва с медал за отличен успех (6.00) Националната Априловска гимназия през 2006 г.

Класацията цели да отличи онези личности, които имат най-голям принос за въвеждането на нови обучителни методи и практики, които създават възможности за развитието на образованието у нас и правят ученето по-достъпно за повече хора.

„С Уча.се успяхме да разбием няколко мита. Първо, че в България образованието не е чак такава ценност. Това не е вярно. На сайта имаме повече от 300 000 регистрирани ученици, учители и родители, които доброволно са дошли. Друг мит е, че българите не биха инвестирали в образованието. И него разбихме с факта, че хиляди хора си взимат абонаменти и учат с нашите видео уроци и упражнения.“, споделя в интервю за предаването „Още нещо“ Дарин Маджаров.

На церемонията по награждаването, Дарин с вълнение благодари на целия екип на „Уча.се“ и изрази уважение и радост от успехите и заслугите в общата кауза за по-добро образование на всички присъстващи.

Тази година класацията бе подредена от специалисти в сферата на образованието, технологиите и медиите, сред които ас. д-р Наталия Футекова от катедра “Информационни технологии и комуникации”, Факултет “Приложна информатика и статистика” на УНСС, Марио Пешев, дългогодишен обучител и лектор, преподавател в СофтУни и ТУЕС към ТУ, Начо Стригулев, редактор “Технологии” в списание „Мениджър” и др.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

„Уча.се“ на Априловеца Дарин Маджаров с награда за най-добра българска фирма

Categories Култура
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.