Идеи за уикенда: Работилница за изработване на „Габровски котки“ и Ателие за карнавални маски

Карнавал Габрово 2017 © Община Габрово

Карнавал Габрово 2017 © Община Габрово

Две предкарнавални събития се случват през уикенда – Работилница за изработване на „Габровски котки“ в МАИР „Боженци“ и Ателие за карнавални маски в Дома на хумора и сатирата в Габрово.

Работилница за изработване на „Габровски котки“ в МАИР „Боженци“

В събота, 12 май, от 10:00 до 17:00 ч. и в неделя, 13 май, от 10:00 до 15:00 ч. в изложбената зала на Старото школо в Боженци ще имате възможността да се включите в работилницата за „Габровски котки“. Събитието е организирано по повод традиционния габровски карнавал. Котката с отрязана опашка е емблематична за града. Със съдействието на майсторите ще можете собственоръчно да си изваете от глина или да си гравирате върху парче стъкло символа на столицата на хумора. Изработеният от вас сувенир ще ви напомня за пестеливостта на местните жители, предизвиквайки във вас усмивки.

Ателие за карнавални маски в Дома на хумора и сатирата в Габрово

Петото годишно време вече тече и подготовката за най-веселия и пъстър празник в Габрово е в разгара си. Вече е време да помислим как ще се маскираме и как да развеселим всички около нас, а темата тази година е „Габрово – мой малък Брюксел”, споделят от Веселата къща.

В почивните дни 12 и 13 май Залата на жирафите ще се превърне във весела карнавална работилница. Няма да пропуснем да посетим истинската карнавална работилница и да надзърнем какво се случва там дни преди голямото събитие, да съберем идеи и да научим от майсторите какво представлява Карнавалът зад кулисите. Ще разгледаме и две от постоянните експозиции в Дома на хумора и сатирата – „Да живее карнавалът” и „Лицето на празника”.

Материалите за ателието са осигурени, но ако Вие имате свои идеи, може да си донесете всичко необходимо, с което да ги реализирате.

Вход: 5 лв. За информация и записване: 0878 458 430 / 066 80 72 29

12 май, 11:00 – 12:30 ч., 14:39 – 16:00 ч.

13 май, 11:00 – 13:30 ч.

КАКВО ОЩЕ В ГАБРОВО?

Международен фестивал за градски изкуства и щастие 6Fest 2018 Габрово

Не пропускайте второто издание на международния фестивал за улични изкуства 6Fest от 18 до 20 май. Фестивалът 6Fest може да следите на двуезичния сайт тук, на Facebook страницата на 6Fest Gabrovo или в специалното Facebook събитие тук. Ако сте изпуснали първото издание на фестивала, може да се потопите в артистичната атмосфера чрез фестивалното видео тук.

Карнавал Габрово 2018 (ПРОГРАМА). 6Fest открива и закрива тридневната карнавална програма