В Боженци на 11 и 12 май – работилница за габровски котки (СНИМКИ)

Работилница за габровски котки в МАИР Боженци. Снимка: Стела Георгиева, Natural Art studio

Работилница за изработване на габровски котки тече в МАИР „ Боженци“ на 11 и 12 май. В неделния ден събитието ще бъде от 10:00 до 15:00 ч. в изложбената зала на Старото школо в Боженци.

Със съдействието на майсторите участниците извайват от глина или гравират върху парче стъкло символа на Столицата на хумора – котката. Собственоръчно можете да изработите и карнавална маска с котешки мотиви. Създадената творба напомня за пестеливостта и хумора на габровци.

Работилница за габровски котки в МАИР Боженци. Снимка: Стела Георгиева, Natural Art studio

Събитието е организирано по повод предстоящия Карнавал в Габрово на 18 май.

ОЩЕ ЗА КАРНАВАЛА В ГАБРОВО:

Карнавалът в Габрово се разделя на две шествия, мини карнавал и още… (ПРОГРАМА)

Цялата карнавална програма по дни и часове може да видите в статията на Габрово Daily ТУК.

Categories Култура
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.