Историческа колекция "Габрово - живият град" на Момчил Цонев и Даниела Цонева

Историческите книги от „Габрово – живият град“ – на Софийския панаир на книгата

От 10 до 15 декември книгите от историческата поредица „Габрово – живият град“ гостуват на 47-ия Софийски международен панаир на книгата. Може да откриете „Габрово и габровци в старата книжнина. Т. 1. Пътеписи (1662-1878 г.)” и „Габрово след Освобождението. Спомени от Константин Вапцов” на щанда на издателство „Парадокс“ (щанд Б10, полуетаж запад).

Габровци могат да открият двете издания в книжарниците „Том 1“ и „Златев“. В „Том 1“ се предлага и първата детска книга за нашия град – „Снежно Габрово за деца“.

Книги от историческата поредица „Габрово – живият град“ на Момчил Цонев и Даниела Цонева

„Габрово и габровци в старата книжнина. Т. 1. Пътеписи (1662-1878 г.)” от авторите Момчил Цонев и Даниела Цонева събира за първи път в една книга пътеписи за Габрово от Възраждането – 22 чуждестранни и 12 български пътеписи от 1662 г. до Освобождението през 1878 г.

Купете си книгата „Габрово и габровци в старата книжнина. Т. 1. Пътеписи (1662-1878 г.)” онлайн от „Български книжици“ ТУК

„Габрово след Освобождението. Спомени от Константин Вапцов” е четвъртата книга от историческата колекция „Габрово – живият град”. Спомените, които са писани в средата на 20 век, се появяват за първи път в самостоятелно издание. Вапцов пише едни от най-колоритните текстове за миналото на Габрово. Неговите спомени са истинска съкровищница от образи.

Купете си книгата „Габрово след Освобождението. Спомени от Константин Вапцов” онлайн от „Български книжици“ ТУК

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Подробности за поредицата „Габрово – живият град“, както и още любопитни факти от историята на Габрово може да прочетете в Онлайн музей на Габрово gabrovomuseum.bg.

Categories Култура
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.