„Възвишение“ по романа на Милен Русков гостува на габровска сцена

„Възвишение”, Драматичен театър Пловдив

„Възвишение”, Драматичен театър Пловдив

Спектакълът „Възвишение” на Драматичен театър Пловдив ще гостува в Дома на културата „Емануил Манолов“ в Габрово. Габровци ще могат да видят представлението по романа на Милен Русков на 20 юни от 19 часа.

„Възвишение“ е с награда „Икар“ 2014 за режисурата на Иван Добчев, награда „Аскеер“ 2014 на Бойко Кръстанов в категория „Изгряваща звезда“ за ролята на Гичо и номинация „Икар“ 2014 за дебют на Красимир Василев за ролята на Асенчо.

Едно от най-големите театрални събития на габровска сцена ще ви потопи в историята за съдбата на бунтовниците Гичо и Асенчо в авантюрите им с четата на Димитър Общи преди и след обира на хазната в Арабаконак. Авантюрите, в които актьорите Асен Блатечки, Бойко Кръстанов и Красимир Василев попадат, пътувайки към свободата, ще ви разсмеят до сълзи. Надеждите им ще ви разплачат! И накрая ще ви „возвисят“! Героите на Възраждането са без грим и фалшив патриотизъм, а стилизираният възрожденски език връща спомена за благия говор на нашите баби и дядовци.

Бойко Кръстанов и Асен Блатечки на сцената под режисурата на Иван Добчев

Участват: Бойко Кръстанов , Красимир Василев , Асен Блатечки , Ивайло Христов , Петър Тосков ,Венелин Методиев , Христо Пъдев , Станислав Ганчев , Троян Гогов , Симеон Алексиев, Красимир Доков , Тодор Генов , Русалина Чапликова , Елена Кабасакалова , Лазарина Коткова , Светлана Мановска , Радина Думанян , Екатерина Георгиева. Драматизацията е на Александър Секулов и Иван Добчев. Режисьор е Иван Добчев. Музиката е на Асен Аврамов.

Билети може да закупите онлайн без допълнителна заверка тук, както и на телефон: 0887 856 556 или на касите на ИзиПей в страната.

Габрово Daily е основен медиен партньор на спектакъла в Габрово.