Плачковска трупа ще играе „Вражалец“ по Ст. Л. Костов в Габрово

"Вражалец" - театрална трупа при  НЧ „Пробуда-1924” в гр. Плачковци

„Вражалец“ – театрална трупа при НЧ „Пробуда-1924” в гр. Плачковци

Театралната трупа при  НЧ „Пробуда-1924” в гр. Плачковци гостува на габровци с постановката „Вражалец” по Ст. Л. Костов. Представлението ще се играе в зала „Възраждане“ на 17 март 2018 г. от 17:00 ч. Цената на билета е 2 лева, съобщават от Община Габрово.

Постановката на режисьора Венцислав Петков ще ни накара да направим смешна и тъжна равносметка за себе си и за своята българска съдба. Да се посмеем и да се замислим заедно.

Постановката „Вражалец” ни отвежда в колоритния свят на българското село преди век. Завръзката на действието е появата на вражалец-гадател, който предсказва на попа, кмета, жена му и дъщеря му, че ги очаква голямо богатство. За да дойде то при тях, ще им помогне човек с тънък занаят. Такъв е само фотографът Манчо.  След като откриват калъпа за правене на фалшиви пари във фотото му, поп Стайко и кметът Данко вече се виждат облагодетелствани от печелившото начинание. А и младият мъж  вече е очаровал и кмета, и дъщеря му Босилка, и нейната приятелка Цвета.  Ще се сбъднат ли мечтите на селяните за лесно забогатяване? Ще се оженят ли Манчо и Босилка? Защо слухът за ревизора, който обикаля наблизо, стряска всички?