Великден в МАИР Боженци

Великденските празници в Боженци (ПРОГРАМА)

 

Великден в МАИР Боженци
Великден в МАИР Боженци

Празничните Великденски дни от 13 до 16 април са възможност за посещение на МАИР „Боженци”.

В къща музей „Баба Райна“ всички посетители на  13 април – Велики четвъртък и 15 април – Велика събота,  в 10:30, 13:00 и 15:30 часа, са поканени да си нашарят яйца за вкъщи. Пак там може да се облекат в народна носия и да се снимат в автентична обстановка от 18 век или да опитат да пишат с гъше перо и мастило в Старото школо.

На Великден 16 април от 12:30 часа на мегдана МАИР „Боженци” подарява на жителите и гостите на резервата великденски концерт на ДФА „Габровче” с ръководител Лъчезар Захариев.

Във всеки от дните туристите ще могат да посетят къща-музей „Баба Райна”, къща-музей „Дончо Попов“, Менгема, Постоянната експозиция в Новото школо и гостуващата изложба от Музей „Дом на хумора и сатирата“ – „Душата има форма на сърце“ в Старото школо.

Categories Култура
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.