Севлиево кани на „Варварски събор“ край крепостта Хоталич (ПРОГРАМА)

Община Севлиево кани на второто издание на „Варварски събор“, което ще се случи край средновековната крепост „Хоталич“ на 13-15 септември 2019 г.

Фестивалът на историческото наследство ще започне на 13 септември вечерта с шествие на варвари по улиците на Севлиево, съобщават организаторите. Очаква ни и концерт на площад „Свобода“ пред Община Севлиево.

На 14 и 15 септември Варварският събор се пренася на поляната край крепостта „Хоталич“. Посетителите ще видят битка на варварите, лагерни дейности, работилници, стрелбища, търговци, атракции. Ето и подробностите от програмата:

13 септември 2019

19:00 часа –  Шествие на варварите по улиците на Севлиево.

20:00 часа –  Концерт пред Община Севлиево на групите „Фрея“ и „Ксана“.

14 септември 2019

10:00 часа – Лагерите са построени, лагерни дейности, работилници, стрелбища, търговци, атракции и интерактивни модули са отворени за посетителите. Регистрация за лотарията.

11:00 часа – Откриване на програмата, представяне на култури, етноси и периоди. Битка на варварите. Обявяване на олимпийско примирие. Обявяване на олимпийските дисциплини, записване на желаещи да се включат.

12:00 – 15:00 часа – Дейности по лагери и модули. Обучение на деца – легионери.

15:00 – 18:00 часа – Теглене на първа част от лотарията; Битка на детски легиони с варварите, Варварска олимпиада, Награждаване на победителите, конкурс мистър и мис Варварин, робски пазар, варварски игри на късмета, теглене на втора част от лотарията.

18:00 часа – Голямата битка на варварите. Край на фестивалния ден.

15 септември 2019

10:00 часа –  Лагерни дейности, работилници, стрелбища, търговци, атракции и интерактивни модули са отворени за посетителите. Регистрация за лотарията.

11:00 часа – Откриване на програмата, представяне на култури, етноси и периоди.

12:00 часа – Теглене на третата част от лотарията.

12:00 – 15:00 часа – Дейности по лагери и модули.

15:00 часа – Закриване на фестивала.

Categories Култура
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.