Борис Данков. „Минало не отминало“

Борис Данков представя нова книга за Жълтеш, Торбалъжите и съседните села

Борис Данков. „Минало не отминало“
Борис Данков. „Минало не отминало“

Борис Данков представя новата си книга „Минало не отминало“ на 28 юни от 17:00 часа в художествена галерия „Христо Цокев“ в Габрово. Книгата е посветена на историята, поминъка, демографията, местния диалект, фолклора, поминъка, бита, нравите и обичаите на габровските села Жълтеш, Ясените, Източник, Савчовци, Драганчетата и Торбалъжите.

Жълтеш през 30-те години на XX век. Снимка: Архив на Иванка Радкова
Жълтеш през 30-те години на XX век. Снимка: Архив на Иванка Радкова

Книгата е издадена от ИК „Захарий Стоянов“ и лично директорът на издателството Иван Гранитски ще представи книгата пред габровци. По време на премиерата доц. д.н. Ивайло Христов от  катедра „Медии  и  обществени комуникации“ на УНСС ще говори за традициите и новите тенденции  в българското краезнание. Премиерата в Габрово се организира от ИК „Захарий Стоянов“ и Дружеството на писателите – Габрово.

Борис Данков
Борис Данков. Снимка: Личен архив

Това е най-новата книга на писателя и журналиста Борис Данков, който до неотдавна беше редактор на приложението за литература и изкуство „Пегас“ на вестник „Дума“. Данков е автор и на няколко поетични книги.

Categories Култура
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.