На Узана: концерт за Училище по изкуства и занаяти за социално слаби деца в Русаля

Училище по изкуства и занаяти за социално слаби деца „Димитър Екимов“ – с. Русаля. Снимка: rusalya.org

Благотворителен концерт в подкрепа на Училище по изкуства и занаяти за социално слаби деца „Димитър Екимов“ – с. Русаля ще се проведе на 20 юли в местността Узана край Габрово. Участие ще вземат музикални формации от Габрово, Стара Загора, Ямбол, Севлиево и София. Сцената е отворена и за всички таланти, които искат да се включат. Входът е свободен. Събитието започва в 10:00 ч. на ски пистата до хостел „Горски дом“, съобщават от Община Габрово.

Мисията на Училището по изкуства и занаяти във великотърновското село Русаля е да предостави възможност на талантливи и даровити социално слаби деца да получат абсолютно безплатно качествено образование и възпитание. Мото на училището е мисълта на Виктор Юго „Този, който отваря училище, затваря затвор.“.

ПРОГРАМА НА СЪБИТИЕТО, 20 юли 2019

10:00 ч. – Откриване на изложба на картини, рисувани от учениците на Училище по изкуства и занаяти „Димитър Екимов”, cело Русаля. Изложбата ще продължи до края на деня. Всеки ще може да си закупи желаната картина. Членове на екипа на училището ще разкажат за целите, учебния процес и всекидневието на това уникално за България училище.

11:00 ч. – Стартира Дарителска кампания

Организаторите призовават всеки желаещ да дари част от своите спестявания за децата от Училище по изкуства и занаяти „Димитър Екимов” c. Русаля. Кампанията ще продължи до края на деня. Ще може да дарите на място в дарителска кутия или по банкова сметка.

13:00 ч. – 17:00 ч. – Игри и забавления за най-малките участници

Ще се организират малки работилници, в които децата да получат практически знания за гората и дивите животни, билките и лечебните отвари, за професиите художник и скулптор. Ще има стрелба с лък и много други занимания.

17:00 ч. – 18:00 ч. – Изпълнения на млади таланти от Музикална школа „Звезди в аванс“ – Габрово

18:00 ч. – 19:00 ч. – Рок група „Фа диез” – София

19:00 – 20:00 ч. – Индивидуални изпълнения на Светлана Трифонова и Радослав Талев

20:00 ч. – 21:00 –  Рок група “Oliver Twisted” – Габрово

21:00 ч. – 21:30 ч. – Огнено шоу

21:30 ч. – 22:30 ч. – Рок група I.R.B.69 Иво Руев – Стара Загора

Събитието се организира от сдружение „Русаля“ с подкрепата на Северноцентрално държавно предприятие – Габрово.

Categories Култура
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.